Είναι κανείς ελεύθερος τελικά;

.:Τελικά ποιός είναι ελεύθερος σε αυτό το κράτος;:.

Η υπόθεση του Δημήτρη στο προσκήνιο

|
Κλιμακώνεται η εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την πρωτοφανή στα νομικά μας χρονικά υπόθεση της προσωρινής κράτησης του Δημήτρη.
Την Κυριακή, η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» κάλυψε την υπόθεση, ενώ είχαν προηγηθεί και δημοσιεύματα εθνικής κυκλοφορίας ημερήσιων εφημερίδων, για τα οποία σας ενημερώσαμε. Ακολούθησε η κατάθεση ερώτησης στην Κομισιόν από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Παπανικολάου και η παρουσίαση των πτυχών της υπόθεσης από το δημοσιογράφο Άρη Σπίνο στην εκπομπή του στον τηλεοπτικό δίαυλο EXTRA.
Πολύ σημαντική και κομβική για την υπόθεση εξέλιξη, ήταν η συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του Θάνου Πλεύρη. Εκεί, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης επικαλέστηκε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κράτησε όμως χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην πολιτική χροιά της υπόθεσης, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την αριστερά αλλά δυστυχώς και τις αρχές ασφαλείας, που στην υπόθεση αυτή «συνεργάστηκαν».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να κρατείται επί πέντε μήνες κάποιος που κατηγορείται για διατάραξη της ειρήνης, ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο που είχαν στη ΓΑΔΑ το βράδυ των επεισοδίων στην Πανόρμου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μουλόπουλος και Στρατούλης.Την Πέμπτη, το θέμα κάλυψαν οι εφημερίδες «Απογευματινή», «Βραδυνή» και «ΕΩ», ενώ την Παρασκευή εκ νέου και η εφημερίδα «Αδέσμευτος», ενώ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον εκ μέρους του επαρχιακού τύπου, που από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στον Δημήτρη Παπαγεωργίου.Είναι πλέον σαφές ότι η δίωξη εναντίον του Δημήτρη έχει φρονηματικά χαρακτηριστικά, καθιστώντας τον στην ουσία πολιτικό κρατούμενο. Επίσης, η έλλειψη ισονομίας που παρατηρείται, δεδομένου ότι αριστεριστές που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να διαπράττουν σοβαρά αδικήματα αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι, κλονίζει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στους θεσμούς και δίνει μια εικόνα χειραγώγησής τους από την καθεστηκυία τάξη.
Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια υπόθεση, που ντροπιάζει τη χώρα μας διεθνώς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου