Είναι κανείς ελεύθερος τελικά;

.:Τελικά ποιός είναι ελεύθερος σε αυτό το κράτος;:.

Χωρίς κορδόνια*

|
Θα μπορούσα στις πρώτες αυτές γραμμές που καταφέρνω να γράψω, να αναφερθώ σε πολλά από όσα έλαβαν χώρα τις ημέρες αυτές που πέρασαν. Στις «αδικίες», στις ξεκάθαρα πολιτικές αποφάσεις και στην προσωπική μου στοχοποίηση. Γι’ αυτά όμως έχουμε χρόνο. Ούτε και θα αναφερθώ στα όσα συνέβησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Πλατεία της οδού Πανόρμου ούτε και στην στάση των διαφόρων μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παρήλαυναν από την ΓΑ.Δ.Α., διευθύνοντας κατ’ ουσίαν τις κινήσεις των αστυνομικών. Θα πω απλά ότι έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα και ακόμη δεν έχω πάει σε ιατροδικαστή για το δολοφονικό κτύπημα που δέχτηκα στο κεφάλι. Δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται για να προστατευθούν οι «αντιρατσιστές».

Η Ελευθερία δεν χαρίζεται
Αντί όλων αυτών θα αναφερθώ στην έννοια της Ελευθερίας, όπως την βιώνω την τελευταία εβδομάδα. Έγκλειστος αυτήν την στιγμή στη φυλακή και αφού πέρασα τέσσερις ημέρες στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α., η Ελευθερία είναι το κύριο θέμα που κλωθογυρίζει στο μυαλό μου. Και αρχίζω σιγά - σιγά να συνειδητοποιώ ότι χρειάστηκε να πληρώσω αυτό το τίμημα για να επιβεβαιώσω την πραγματική έννοια της Ελευθερίας.
Βρίσκομαι εδώ μέσα περιτριγυρισμένος από τοίχους, λουκέτα, κάμερες και ανθρώπους, οι οποίοι ως σκοπό έχουν το να περιορίζουν την κίνησή μου. Παρ’ όλα αυτά όμως, αισθάνομαι πραγματικά ελεύθερος. Γιατί Ελευθερία δεν είναι το «Laissez faire - laissez passer» του οικονομικού φιλελευθερισμού. Ελευθερία είναι το να μένεις σταθερός στις δικές σου αρχές, στα δικά σου πιστεύω, στα δικά σου ιδανικά, ακόμη κι αν κάποιες φορές πρέπει να το πληρώσεις. Η Ελευθερία δεν μπορεί να σου χαρισθεί μακροπρόθεσμα. Πρέπει να την κατακτήσεις.
Δεν γνωρίζω πόσο θα κρατήσει αυτή η δοκιμασία. Δεν γνωρίζω για πόσο καιρό θα συνεχίσω να στερούμαι την παρουσία της οικογένειάς μου και των προσφιλών μου προσώπων. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι απέτυχαν και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν στο να με μετατρέψουν σε ένα ανελεύθερο άτομο. Πιστεύω όσα πίστευα και όπως πριν θα συνεχίσω να τα λέω δυνατά.

Δημήτρης Παπαγεωργίου


*Μία μικρή επεξήγηση: Το χωρίς κορδόνια που είναι ο τίτλος τόσο αυτού του κειμένου όσο και του μπλογκ που θα προσπαθήσω να ενημερώνω, προέρχεται από την στιγμή στην οποία όταν εισέρχεσαι στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, εκτός από όλα τα υπόλοιπα προσωπικά σου αντικείμενα, σου αφαιρούν και τα κορδόνια των παπουτσιών σου, δήθεν για να μην μπορείς να αυτοκτονήσεις. Αποτυγχάνουν όμως να σου στερήσουν το πνεύμα σου.

6 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ ΤΖΙΟΠΑΣ είπε...

Αγαπητέ Συναγωνιστή, κουράγιο. Όι Ιδέες δεν φυλακίζονται. Ειδικά αν βρίσκονται στην ψυχή, Αντρών σαν εσένα. Καλή Λευτεριά!

onstantinos g είπε...

Φίλε Δημήτρη,
στη χτεσινή συγκέντρωση πολλοί αναφέρθηκαν σε σένα και επίσης πολλά από τα συνθήματα ήταν αφιερωμένα σε σένα. Αυτό που έγινε ήταν ανήκουστο αλλά βγήκε κάτι καλό από την περίπτωση σου, μας έκανε πιο δυνατούς και μας ένωσε! Σε σκεφτόμαστε, κουράγιο!
Κώστας

Μάρκος είπε...

Κουράγιο Δημήτρη. Εσύ δεν κρύφτηκες πίσω από μπαμπά βουλευτή, δεν πήρες τηλέφωνο διαπλεκόμενους δικηγόρους για να σε αποφυλακίσουν. Αν και γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες του "κύριου" από την Κρήτη θα παρακολουθούν και αυτό το blog, ενώ αφήνουν το indymedia να σκοτώνει, εμείς είμαστε στο πλευρό σου.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...

"Bάστα ορέ"
Γιάννης Ραυτόπουλος

ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...

Συμπαραστέκομαι ολόψυχα κ. Παπαγεωργίου
Γιάννης Ραυτόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι πατριώτες μαζί σου Δημήτρη !

Μας δίνεις κουράγιο !!!

Δημοσίευση σχολίου